Wat kost uw uitvaartverzekering?

Geboortedatum:

Goed verzekerd met een DLE natura uitvaartverzekering

 

DLE natura uitvaartverzekeringen: vrij besteedbare zekerheid

Met een uitvaartverzekering van DLE Drachten geeft u uw nabestaanden financiële zekerheid tegen een vaste lage maandpremie. U kunt bij ons kiezen uit meerdere uitvaartverzekeringen, alle zijn zogeheten natura uitvaartverzekeringen. Met het verzekerde bedrag van uw DLE natura uitvaartverzekering kunnen uw nabestaanden naar eigen inzicht de uitvaart regelen die bij u past. Zo voorkomt u financiële zorgen voor hen na uw overlijden. Graag leggen we u kort uit wat natura uitvaartverzekeringen inhouden. 

Wat is een natura uitvaartverzekering?

Een natura uitvaartverzekering in geld wordt ook wel natura sommen uitvaartverzekering genoemd. Bij een natura uitvaartverzekering in geld regelt de uitvaartverzekeraar (dus DLE Drachten) samen met de nabestaanden de uitvaart. Zij ontvangen geen geld maar dit bedrag komt beschikbaar voor een dienst: de volledig verzorgde uitvaart. Met andere woorden wordt de uitvaartverzekering in natura uitgekeerd. Het verzekerde bedrag is voor uw nabestaanden vrij besteedbaar. Zij mogen hun eigen keuzes maken over vorm en inhoud van de uitvaart. Uw nabestaanden zijn dus niet verplicht om bepaalde diensten af te nemen, bijvoorbeeld volgauto’s of rouwkaarten.

Uitvaartverzekering: natura of kapitaal?

Bij onze natura uitvaartverzekeringen in geld gaat het verzekerde bedrag dus naar DLE. Met dat geld regelen en bekostigen we de uitvaart. Het is goed om te weten dat de DLE natura uitvaartverzekering geen geld- of kapitaalverzekering is die letterlijk uitkeert. Met zo’n verzekering ontvangen nabestaanden het verzekerde bedrag, waarmee zij zelf een uitvaartondernemer kunnen zoeken om de uitvaart te regelen. DLE Drachten biedt geen geld- of kapitaalverzekering die letterlijk uitkeert. 

Lees onze blog over de verschillen tussen een naturaverzekering en kapitaalverzekering

Tussentijds aanpassen

Met een DLE natura uitvaartverzekering kunt u uw verzekerde bedrag op diverse manieren verhogen. Kiest u bijvoorbeeld eerst voor onze basisverzekering, dan kunt u uitbreiden met een aanvullende verzekering of met een uitvaartdeposito. Tussentijds aanpassen van uw verzekering kan tot en met uw 70ste levensjaar. Voor een deposito geldt geen leeftijdgrens.

De voordelen op een rij
  • Kinderen tot 16 jaar gratis meeverzekerd
  • Vrij besteedbaar verzekerd bedrag in natura
  • Vaste lage premie
  • Regionale betrokkenheid
  • Landelijke dekking
  • Winstdeling

Meer weten over onze uitvaartverzekeringen? Neem contact op.