Wat kost uw uitvaartverzekering?

Geboortedatum:

Wat kost een uitvaartverzekering

 

Kosten uitvaartverzekering: alles op een rij

Vaak krijgen we de vraag: wat kost een uitvaartverzekering per maand? Een logische vraag, want de gemiddelde uitvaartkosten zijn de laatste jaren flink gestegen. Laten we beginnen bij het begin. Hoeveel kost een uitvaartverzekering, dat hangt grotendeels af van uw uitvaartwensen. Want hoe uitgebreider uw uitvaart, hoe hoger de kosten. Wilt u een groots afscheid, dan zal uw uitvaartverzekering premie hoger moeten zijn. En wilt u een sobere uitvaart, dan volstaat een lagere uitvaartverzekering premie. Graag zetten we de kosten van een uitvaartverzekering voor u op een rij.

Wat kost een uitvaartverzekering minimaal per maand?

De voordeligste uitvaartverzekering van DLE Drachten is onze basisverzekering. Hiermee heeft u recht op uitvaartdiensten door DLE Drachten ter waarde van € 2.500. Dit is voldoende voor een sobere uitvaart. De uitvaartverzekering premie van deze verzekering is er vanaf € 2,53 per maand. Overigens komen hier nog eenmalige distributie- en/of advieskosten bij voor het afsluiten.

Wat kost een uitvaartverzekering voor een uitgebreider afscheid?

Geen mens is gelijk. Dus is ook elke uitvaart heel persoonlijk. Sommigen vinden een sobere begrafenis of crematie al voldoende. Maar wilt u liever een uitgebreid afscheid met veel bezoekers en bijvoorbeeld een luxe rouwauto? Dan heeft u een hoger verzekerd bedrag nodig om de uitvaartkosten te kunnen betalen. De kosten van uw uitvaartverzekering zullen dus hoger zijn. Bij DLE Drachten kunt u kiezen uit verschillende verzekerde bedragen. Alle bedragen vindt u hier.

Kosten uitvaart zonder verzekering

Gemiddeld kost een uitvaart ongeveer 7.000 euro. Over het algemeen is begraven duurder dan cremeren. In 2024 kost de gemiddelde begrafenis € 8.000 tot € 10.000. Voor een crematie is dit € 7.000. De kosten van een uitvaart zonder verzekering zijn dus fors. Niet iedereen heeft zoveel geld zomaar voorhanden. Met een uitvaartverzekering komt er geld beschikbaar zodat uw nabestaanden de uitvaart kunnen betalen. Zo bespaart u hen nare financiële verrassingen na uw overlijden.

Wat kost een uitvaartverzekering? Vraag een advies op maat.