Uitvaartdeposito

DLE uitvaartdeposito: snel geld reserveren voor uw nabestaanden

Wilt u (extra) geld reserveren voor uw uitvaart? Met een uitvaartdeposito legt u voor nabestaanden snel geld opzij voor de uitvaartkosten. Voor uw nabestaan­den betekent dit extra financiële zekerheid na uw overlijden. Een DLE uitvaartdeposito kent geen leeftijdsgrens. En u hebt geen gezondheidsverklaring nodig. Veel mensen op leeftijd kiezen daarom voor een deposito om hun bestaande uitvaartverzekering aan te vullen. Ook mensen met een aandoening of zwakke gezondheid kiezen vaak voor een uitvaartdeposito. Wilt u meer weten? Wij sturen u graag onze brochure. 

Een deposito uitvaartverzekering verhoogt uw verzekerde bedrag

Het uitvaartdeposito is momenteel erg populair. Want de laatste jaren zijn de uitvaartkosten sterk gestegen. Met een deposito uitvaartverzekering legt u in één of meerdere keren geld opzij voor de uitvaart. Dit is een ideale manier om uw verzekerde bedrag te verhogen als u bijvoorbeeld al een DLE basisverzekering heeft.

Deposito en uitvaart: voorkom dat u onderverzekerd bent

Een deposito uitvaartverzekering is verstandig als u onderverzekerd bent. Wist u dat 70% van alle Nederlanders met een uitvaartverzekering onderverzekerd is? Daardoor kost hun toekomstige uitvaart meer dan hun verzekering vergoedt. Het gevolg is dat de nabestaan­den met een schuld blijven zitten. Met een uitvaartdeposito is die onderverzekering in één keer te verhelpen. Wilt u weten of u voldoende verzekerd bent? Onze verzekeringsexpert zoekt het voor u uit. Neem vrijblijvend contact op.

Wanneer een uitvaartdeposito 

Een deposito voor uw begrafenis of crematie is dus verstandig om uw verzekerde bedrag te verhogen. Veel mensen kiezen voor een uitvaartdeposito als ze bijvoorbeeld een financiële meevaller hebben. Verder is een uitvaartdeposito handig wanneer u op latere leeftijd uw verzekerde bedrag wilt aanvullen. Want met een deposito voor uw uitvaart hoeft u geen premie te betalen. Bovendien kent een uitvaartdeposito geen leeftijdsgrenzen en hebt u geen gezondheidsverklaring nodig.

Uitvaartdeposito en belasting

Uw deposito uitvaartverzekering is feitelijk een ‘geblokkeerde’ spaarrekening. U kunt het geld alleen gebruiken voor de kosten van uw uitvaart. Als het gaat om uitvaartdeposito en belasting is het goed te weten dat uw uitvaartdeposito geldt als vermogen in box 3. Mocht u echter in een zorginstelling terechtkomen, dan hoeft u het bedrag in uw deposito niet ‘op te eten’. Overigens kan over uw gestorte depositobedrag jaarlijks rente vergoed worden. Dit heeft consequenties voor uw belastingaangifte. Uw depositorente wordt na uw overlijden opgeteld bij de uiteindelijke uitkering.

De voordelen op een rij
  • Zinvolle aanvulling op uw bestaande uitvaartverzekering
  • Snelle oplossing als u onderverzekerd bent
  • Ideaal om op latere leeftijd financiering te regelen
  • Geen leeftijdsgrens, geen gezondheidsverklaring nodig
  • Mogelijk jaarlijkse rentebijschrijving
  • Zekerheid dat het geld gebruikt wordt voor de uitvaart
  • Nabestaanden kunnen er direct over beschikken
  • U profiteert van het ledentarief
AANVRAAGFORMULIER:
Ik wil graag een rekening open met het volgende bedrag: ( 1e storting min. € 500,-)
2e Deposant toevoegen:
Wij verzoeken u het gewenste bedrag over te maken op rekeningnummer: NL 87 RABO 0316 9199 93 t.n.v. Stichting Depositofonds DLE-Drachten. Automatische incasso is niet mogelijk

Meer weten over het uitvaartdeposito? Neem contact op.