8 mei 2024

Kapitaalverzekering vs. Naturaverzekering: de verschillen

Kapitaalverzekering vs. Naturaverzekering: de verschillen

Wat is een uitvaart kapitaalverzekering?

“Zal ik een kapitaalverzekering of naturaverzekering afsluiten voor mijn uitvaart?” Deze vraag krijgen we regelmatig bij De Laatste Eer Drachten. In deze blog leggen we uit hoe het zit met de uitvaart kapitaalverzekering. En wat het verschil is met een uitvaart naturaverzekering. Met een kapitaalverzekering verzekert u een geldbedrag dat uw nabestaanden ontvangen. Zij kunnen daarmee zelf de uitvaartzorg betalen en andere uitgaven voor de uitvaart. Een nadeel van de kapitaalverzekering is dat het geld ook is te gebruiken voor andere zaken dan de uitvaart. Daarom biedt DLE Drachten geen uitvaart kapitaalverzekering aan. In plaats daarvan bieden we uitvaart naturaverzekeringen. Hiermee weet u zeker dat uw verzekeringsgeld wordt besteed aan uw uitvaart.

Wat is een uitvaart naturaverzekering?

Bij DLE Drachten kunt u kiezen uit meerdere uitvaart naturaverzekeringen. Met zo’n uitvaartverzekering verzekert u ook een geldbedrag, net als bij een kapitaalverzekering. Maar het geld komt niet op de bankrekening van uw nabestaanden. In plaats daarvan regelt DLE de volledige uitvaart van dit geld. Ofwel: we keren het geld in natura uit. Het verzekerde geldbedrag is voor uw nabestaanden vrij besteedbaar, maar alleen voor de uitvaart. Uw nabestaanden mogen hun eigen keuzes maken over de invulling van de uitvaart. Ze zijn dus niet verplicht om bepaalde diensten af te nemen, bijvoorbeeld volgauto’s of rouwkaarten. De naturaverzekering wordt ook wel natura sommen uitvaartverzekering genoemd. U hebt bij DLE al voor enkele euro’s per maand een basisverzekering.

Kapitaalverzekering vs naturaverzekering: verschillen in uitkering

Het grote verschil tussen een kapitaalverzekering en een naturaverzekering zit dus in de manier waarop uw nabestaanden uw verzekerde geld ontvangen. Met een uitvaart kapitaalverzekering ontvangen zij geld dat ze naar eigen inzicht kunnen besteden. Met een uitvaart naturaverzekering ontvangen zij een volledig verzorgde uitvaart. En uw nabestaanden bepalen daarbij zelf hoe ze uw verzekerde geld bij DLE besteden.

Welke verzekering past bij mij?

Een uitvaartverzekering is belangrijk. Want daarmee biedt u uw nabestaanden financiële zekerheid. Ze kunnen er dan op vertrouwen dat er na uw overlijden geld is voor de uitvaart. Zou dat geld er niet zijn, dan draaien zij op voor de uitvaartkosten. Met uw uitvaartverzekering voorkomt u dus nare financiële verrassingen voor uw nabestaanden. Maar welke uitvaartverzekering past het best bij u? Een uitvaart is immers heel persoonlijk. De een wil een grootse (en daardoor kostbare) uitvaart, terwijl de ander liever een sobere uitvaart wil. Een uitvaartverzekering kiezen is dan ook best lastig. Helemaal omdat er zoveel verzekeraars zijn met elk hun eigen verzekeringsproducten en -voorwaarden. Dit maakt het lastig om door de bomen het bos te zien. Wilt u meer weten over het kiezen van de verzekering die het best bij u past? Lees dan onze blog die we speciaal over dit onderwerp hebben geschreven.

'De beste uitvaartverzekering? Ontdek wat bij u past.'

Keuzemogelijkheid en aanpassingen

Zoals gezegd, hebben we bij DLE geen uitvaart kapitaalverzekeringen, maar wel diverse uitvaart naturaverzekeringen. De goedkoopste is onze basisverzekering. Welke uitvaartverzekering u ook kiest, u kunt uw verzekerde bedrag altijd tussentijds aanpassen. Dit kan tot en met uw 70ste levensjaar. Kiest u bijvoorbeeld eerst voor onze basisverzekering, dan kunt u uitbreiden met een aanvullende verzekering. Daarnaast zijn er veel mensen die hun uitvaartverzekering uitbreiden met een uitvaartdeposito. Hiermee legt u in één of meer stortingen geld opzij voor de uitvaart. Voor een deposito geldt geen leeftijdsgrens.

Meer informatie over naturaverzekeringen?

Neem contact op

 

Terug naar overzicht

Bekijk uw verzekeringspremie

Geboortedatum: