17 augustus 2022

Een crematieverzekering afsluiten?

Een crematieverzekering afsluiten?

Een crematieverzekering afsluiten? Lees alles wat u weten moet.

 

Een crematieverzekering afsluiten… wat als u kiest voor begraven?

Moet ik wel of niet een crematieverzekering afsluiten? Hoe regel ik dat? En wat kost een uitvaart met crematie? Dit soort vragen rond crematie en verzekering krijgen we bij DLE Drachten bijna dagelijks. Daarom leggen we in deze blog graag uit waarom een crematieverzekering afsluiten zinvol kan zijn. Allereerst willen we een misverstand uit de wereld helpen. Een crematieverzekering is namelijk precies hetzelfde als een uitvaartverzekering. En die dekt zowel de kosten van een crematie als een begrafenis. Omdat veel mensen toch praten over een ‘crematieverzekering’ afsluiten houden we voor het gemak deze benaming aan.

Kosten uitvaart bij crematie

De meeste mensen staan er niet bij stil, maar een uitvaart kost tegenwoordig een fors bedrag. Voor een begrafenis komt dit neer op € 7.000 tot € 10.000. Wat kost een uitvaart met crematie? Dit is iets minder duur, maar gemiddeld nog altijd € 7.000. 

Daarom een crematieverzekering afsluiten

Wanneer u komt te overlijden, zullen uw nabestaanden de uitvaartkosten moeten betalen. Zo is dat geregeld in de wet. Op zich is dat logisch en eerlijk. Maar wat als u niet zomaar € 7.000 of meer op de bank heeft staan? Dan draaien uw nabestaanden bovenop het verdriet rond uw overlijden ook nog eens op voor de onkosten. Daarom is een crematieverzekering afsluiten verstandig. Want op die manier bouwt u een verzekerd bedrag op waarmee uw nabestaanden uw uitvaartkosten kunnen betalen. Welbeschouwd is een crematieverzekering afsluiten dus een blijk van liefde voor uw nabestaanden.

Crematieverzekering vergelijken

Wilt u een crematieverzekering afsluiten, dan is het wel belangrijk om te weten hoeveel uw uitvaart ongeveer gaat kosten. Dit berekent u eenvoudig met onze uitvaartcalculator. Op die manier weet u hoe hoog uw verzekerde bedrag moet zijn om uw crematie te kunnen betalen. Pas dan kunt u van verschillende verzekeraars de crematieverzekering vergelijken en premies naast elkaar leggen. We realiseren ons dat het best lastig kan zijn om crematieverzekeringen te vergelijken. Voor de meeste mensen zal dit de nodige vragen opleveren. “Hoe beoordeel ik de beste prijs-kwaliteitverhouding? En welke polisvoorwaarden zijn voor mij extra belangrijk gezien mijn leeftijd en gezondheid?” Een crematieverzekering vergelijken kan ingewikkeld zijn, laat u daarom goed adviseren. Bij DLE Drachten kunt u altijd terecht voor vrijblijvend advies; ook als u uiteindelijk geen crematieverzekering neemt bij ons. Belt u gewoon met onze verzekeringsexpert via 0512 - 515 827.

Een crematieverzekering afsluiten is eenvoudig

Wilt u een crematieverzekering afsluiten bij DLE Drachten? Dit gaat gemakkelijk: word nu lid. U krijgt dan automatisch onze basisverzekering. Deze dekt de kosten van een sobere crematie of begrafenis. Als lid van DLE Drachten profiteert u bovendien van allerlei ledenvoordelen.

Goedkope crematieverzekering

De basisverzekering is onze goedkoopste crematieverzekering. Deze is er vanaf € 2,53 per maand. Deze goedkope crematieverzekering kunt u altijd nog uitbreiden. Dit kan verstandig zijn afhankelijk van uw uitvaartwensen. Bovenop onze goedkoopste crematieverzekering kunt u tussentijds uw verzekerde bedrag verhogen met de verzekeringspakketten Uitgebreid, Extra en Flexibel. Ook kunt u uitbreiden met een aanvullende verzekering of met een uitvaartdeposito. Tussentijds aanpassen kan tot en met uw 70ste levensjaar. Onze verzekeringsexpert vertelt u hier graag meer over. Belt u vrijblijvend met 0512 - 515 827.

 

Een crematieverzekering afsluiten? Vraag vrijblijvend om advies.

Terug naar overzicht

Bekijk uw verzekeringspremie

Geboortedatum: