16 augustus 2022

Beste uitvaartverzekering

Beste uitvaartverzekering
Ontdek wat bij u past.
De beste uitvaartverzekering? Ontdek wat bij u past.

 

De beste uitvaartverzekering: alles draait om uw uitvaartwensen

Wanneer u de beste uitvaartverzekeringen zoekt, zult u merken dat het aanbod enorm is. Ook verkondigen veel maatschappijen dat ze de beste en goedkoopste uitvaart verzekering hebben. Dat maakt het lastig om door de bomen het bos te zien. Graag zetten we daarom de belangrijkste factoren op een rij om de beste uitvaartverzekering te kiezen. Allereerst willen we benadrukken dat de beste uitvaart verzekering voor iedereen anders is. Een goede uitvaartverzekering is pas echt goed als deze naadloos aansluit op uw uitvaartwensen. Vandaar ons advies: begin bij het begin en zet uw uitvaartwensen op een rij

De beste uitvaartverzekering: regionaal of landelijk?

In Friesland hechten veel mensen waarde aan de Friese identiteit. Wanneer u de beste uitvaartverzekering zoekt, mag u hier zeker rekening mee houden. De Laatste Eer is ontstaan in Drachten en nog altijd zijn we een typisch Drachtster uitvaartverzorger en -verzekeraar. Onze binding met de regio is sterk en wij staan dicht bij de mensen. Een goede uitvaartverzekering draait volgens DLE Drachten niet alleen om solide polisvoorwaarden maar ook om persoonlijke betrokkenheid. Heeft u zelf minder binding met de regio? Dan zijn er uiteraard tal van grote landelijke uitvaartverzekeraars. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar de beste uitvaartverzekering volgens de Consumentenbond. Maar nogmaals: de beste uitvaartverzekering is pas echt goed als deze ook voor uw situatie de beste is. 

Kijk verder dan de ‘goedkoopste’ uitvaart verzekering

De kosten van uw uitvaartverzekering zijn natuurlijk belangrijk. Maar biedt de goedkoopste uitvaart verzekering ook echt de dekking die past bij uw uitvaartwensen?  Dat is lastig te vergelijken wanneer u niet dagelijks bezig bent met uitvaartverzekeringen. Soms is een uitvaart verzekering goedkoop omdat de dekking beperkt is. Vandaar ons advies: kijk niet alleen naar de goedkoopste uitvaart verzekering. Wilt u toch een heel goedkope uitvaartverzekering afsluiten? Lees dan meer over onze basisverzekering. Dit is onze goedkoopste uitvaart verzekering. Deze kent een lage premie van slechts enkele euro’s per maand. Onze basisverzekering dekt de kosten van een sobere uitvaart ter waarde van € 2.500. 

Uw verzekerde bedrag

Een goede uitvaartverzekering sluit goed aan bij uw uitvaartwensen. En die zijn nu eenmaal voor iedereen anders. Wilt u een sobere uitvaart in besloten kring? Of juist een uitgebreid afscheid met veel genodigden? In het algemeen geldt: hoe uitgebreider uw uitvaart, hoe hoger uw verzekerde bedrag moet zijn om de uitvaartkosten te kunnen betalen. Neemt u de goedkoopste uitvaart verzekering en wilt u toch een dure uitvaart? Dan is de kans groot dat u onderverzekerd bent. Mogelijk draaien uw nabestaanden dan op voor de resterende uitvaartkosten. Daarom is het belangrijk om uw verzekerde bedrag goed in te schatten. Dit doet u eenvoudig via onze online uitvaartcalculator. Heeft u eenmaal een goed beeld van uw benodigde verzekerde bedrag? Pas dan kunt u een gedegen beslissing nemen over de beste uitvaartverzekering. Bij DLE Drachten kunt u kiezen uit de verzekeringspakketten Basis, Uitgebreid, Extra en Flexibel. Ook kunt u uw verzekerde bedrag uitbreiden met een aanvullende verzekering of met een uitvaartdeposito. Tussentijds aanpassen kan tot en met uw 70ste levensjaar. 

Natura of kapitaal verzekering

Wat voor u de beste uitvaartverzekering is, hangt ook af van het type verzekering dat u zoekt. In grote lijnen zijn er twee types: de natura uitvaartverzekering en de kapitaalverzekering. Bij een natura uitvaartverzekering regelt de uitvaartverzekeraar samen met uw nabestaanden de uitvaart. Zij ontvangen geen geld maar een dienst: de volledig verzorgde uitvaart. Bij een kapitaalverzekering ontvangen uw nabestaanden wel het verzekerde bedrag. Daarmee kunnen zij zelf een uitvaartondernemer zoeken om de uitvaart te regelen. Belastingtechnisch kan een kapitaalverzekering in sommige gevallen minder gunstig uitpakken. Bij DLE Drachten bieden we geen kapitaalverzekering. 

Andere factoren voor de beste uitvaartverzekering

Tot slot zijn er bij het zoeken naar de beste uitvaartverzekeringen nog enkele bepalende factoren. We zetten de belangrijkste voor u op een rij:

  • Uw leeftijd
  • Uw gezondheidstoestand
  • Heeft u een partner en/of kinderen die uw wilt meeverzekeren?

Over het algemeen geldt: hoe ouder u bent, hoe hoger uw maandpremie zal zijn. En boven een bepaalde leeftijd zullen sommige verzekeraars u niet meer accepteren. Hetzelfde geldt voor uw gezondheid. Heeft u bepaalde ziektes of aandoeningen, dan kan uw maandpremie hoger zijn en sommige verzekeraars zullen u misschien niet accepteren.

Laat u adviseren over de beste uitvaartverzekering

We realiseren ons dat het ingewikkeld voor u kan zijn om de beste uitvaartverzekeringen te vergelijken. Wat is de beste prijs-kwaliteitverhouding? Welke polisvoorwaarden zijn het belangrijkst gezien uw leeftijd en gezondheid? Bij DLE Drachten kunt u altijd terecht voor vrijblijvend advies; ook als u uiteindelijk geen uitvaartverzekering bij ons neemt. Belt u gewoon even met onze verzekeringsexpert via 0512 - 515 827.

 

De beste uitvaartverzekering voor u? Vraag vrijblijvend om advies.

Terug naar overzicht

Bekijk uw verzekeringspremie

Geboortedatum: