16 augustus 2022

Begrafenispolis afsluiten

Begrafenispolis afsluiten
Polis afsluiten
Begrafenispolis afsluiten? Verstandig én voordelig.
Dáárom een begrafenispolis afsluiten

Moet ik wel of niet een begrafenispolis afsluiten? Hoe regel ik dat? En wat kost dat? Deze vragen ontvangen we dagelijks bij DLE Drachten. In deze blog leggen we graag uit waarom een begrafenis polis afsluiten verstandig kan zijn. (Een begrafenispolis is trouwens hetzelfde als een uitvaartverzekering.) Een uitvaart kost veel geld. Meestal veel meer dan mensen zich realiseren. Wist u dat een gemiddelde uitvaart € 7.000,- kost? Heeft u dat bedrag niet opzijgelegd voor uw uitvaart? Dan draaien uw nabestaanden op voor de kosten. Dit is voor hen een nare financiële verrassing in een toch al verdrietige periode. Een begrafenispolis afsluiten is dus vooral een blijk van zorg en liefde voor uw nabestaanden.

Begrafenispolis of uitvaartpolis afsluiten?

Laten we eerst even een misverstand uit de wereld helpen. Mensen vragen ons regelmatig: “Kan ik beter een begrafenispolis afsluiten of een uitvaartpolis afsluiten?” Het antwoord is simpel. Een begrafenis polis is precies hetzelfde als een uitvaart polis of overlijdenspolis. Een typisch geval van spraakverwarring. Begraven of cremeren heeft dus niets te maken met welke polis u zou moeten kiezen. Voor het gemak praten we in deze blog niet meer over een ‘uitvaartpolis’ afsluiten maar over een begrafenispolis afsluiten.

Uw begrafenispolis afsluiten is eenvoudig

Wilt u een begrafenispolis regelen bij DLE Drachten? Dit gaat heel gemakkelijk: word nu lid . U krijgt dan automatisch onze basisverzekering. Deze dekt de kosten van een sobere uitvaart. Uw begrafenispolis afsluiten bij DLE Drachten betekent bovendien dat u profiteert van allerlei ledenvoordelen. 

Al voor enkele euro’s per maand

De basisverzekering is onze voordeligste uitvaartverzekering. Deze kost u vanaf € 2,53 per maand. Hiermee heeft u recht op uitvaartdiensten door DLE Drachten ter waarde van € 2.500. Wilt u na uw overlijden een uitgebreide en dus duurdere uitvaart? Dan is het verstandig om een uitgebreidere polis af te sluiten. U kunt dan kiezen uit onze verzekeringspakketten Uitgebreid, Extra en Flexibel. Alle maandpremies hiervan vindt u hier. 

Is een begrafenispolis afsluiten voor iedereen verstandig?

Tegenwoordig neemt niet iedereen meer een begrafenis polis. Wanneer u voldoende geld heeft, kan dat ook prima. Uw nabestaanden betalen dan uw uitvaart van uw nalatenschap, ofwel de erfenis. Trouwens, als u veel eigen vermogen heeft, kan een begrafenispolis toch zeer verstandig zijn. Want u kunt dan kiezen voor ons uitvaartdeposito. Heeft u echter niet voldoende vermogen om een uitvaart te betalen? Dan is een begrafenispolis afsluiten beslist aan te raden. Onze verzekeringsexpert informeert u hier graag over.

 

Begrafenispolis afsluiten? Neem vrijblijvend contact op.

Terug naar overzicht

Bekijk uw verzekeringspremie

Geboortedatum: